Besplatni kancelarijski programi OpenOffice, download dostupan za Windows, Android, Mac i Linux. Besplatni kancelarijski programi OpenOffice. Preuzmi program besplatno (free download), OpenOffice je alat otvorenog koda kancelarijskih programa. Preuzmi besplatno OpenOffice alat za Windows, MAC OS X, Linux, Android. Preuzmi (Free download) OpenOffice alternativa za Microsoft Office. Kancelarijski paket: tekst, tabele i prezentacije, Besplatni kancelarijski programi, OpenOffice besplatno, Preuzmi program besplatno, free download Office, OpenOffice kancelarijski program, Preuzmi besplatno OpenOffice, alat za Windows, MAC OS X, Linux, Android
 
Windows
MAC
LInux
Android
 
 
Kancelarijski softver
      
 
 
-OpenOffice

Apache OpenOffice (prethodno OpenOffice.org) je alat otvorenog koda kancelarijskih programa.

OpenOffice je alat otvorenog koda i projekat sa ciljem: razvoj vodećeg međunarodnog poslovnog paketa koji je podržan od strane glavnih operativnih sistema i koji omogućava pristup svim funkcijama. OpenOffice.org se sada obično vidi kao glavna alternativa lidera na tržištu Microsoft Office-a.

Apache OpenOffice osobine:
  • Besplatan kancelarijski paket sa modulima za obradu teksta, tabelarne proračune, vektorske grafike, HTML i prezentacije.
  • Dostupan za operativne sisteme: Windows , Linux, Android i Mac OS X.
Paket se sastoji od sledećih programa:
  • -Writer za tekstualne dokumente(kao Office Word)
  • -Calc za tabele (kao Office Excel)
  • -Base za baze podataka (kao Office Access)
  • -Draw za crtanje (vektorska grafika)
  • -Impress za prezentacije (kao OfficePowerPoint)
  • -Math za matematičke formule

Ovi programi mogu da otvaraju i sačuvaju datoteke u različitim formatima. Podrazumevano je da se dokumenti čuvaju kao Open Document Format ( ODF ). Ostali formati su takođe podržani, kao i većina fajlova iz Microsoft Office paketa.

OpenOffice je dostupan na desetine jezika i može se proširiti sa takozvanim nastavcima: korisnici mogu preuzeti proširenja sa posebnog sajta.

Windows
 
Windows